18-08-10

posten

Ik dacht gisteren nog te posten maar als skynet troebelt, dan kom ik er niet aan.

Vandaag is het gelukt na een omwegske. Ik versta het niet goed. Blijkbaar zijn er dan weer updates geweest of zo.

Gisteren met dat vrijwilligerswerk, dat viel dus echt wel in het water. Helaas! Nee, geen aanzet tot en een hoop geneuzel over het feit dat ik te veel wil doen, te veel verlang. Volgens hem kan ik niet genieten en het unieke niet zien van mijn lot (haha, laat me niet lachen) dat ik mijn tijd zelf kan indelen. Ja, ik wil ruilen want ik zit met die slechte ogen, jij niet. En dan ook had hij moeite dat ik nog zoveel twijfelde aan mezelf. Tja, ik weet dat dit zo is. Ik moet dringend dat boek lezen 'het geloof in de twijfel' van Stephen Batchelor.

Enfin, nog geen vrijwilligerswerk maar vandaag heb ik nog een afspraak met een andere organisatie. Ja ik wed op twee paarden en ik heb geen ongelijk. En meneer van gisteren gaat ook nog eens doodleuk op vakantie (ja, ik begrijp dat wel hoor) maar ik moet zorgen dat ik vooruitga en ja, ik wil niet stilzitten.

Ik had gisteren een telefoontje met mijn moeder en toen ik dat zo zei allemaal, merkte ze op, ja je broer is ook zo: hij moet dingen doen en bezig zijn. Dat deed deugd om te horen zeg. T'is gewoon hoe ik ben. Ik heb geen zittend gat. En om dan daarover te gaan neuzelen, bah.

Ik hoop vandaag meer te weten te komen en als ik deze week niks meer hoor, dan ga ik toch zelf weer de zaakjes in handen nemen. Ik ben nu toch aan het plannen.

En ik wacht nu ook vol spanning op een mail van de professor waar ik een paar vakken bij wil volgen. Voor 'normale' studenten zijn er voorzieningen maar voor oudere 'vrije' studenten is dat weer andere koek. Het jammere is dat ik dat niet heb durven aankaarten bij meneer : hij zou van zijn stoel gevallen zijn, want hij vindt nu al dat ik te veel doe. Terwijl ik van mezelf weet dat ik duidelijke grenzen stel in wat ik aankan, ook omwille van mijn slapeloosheid neem ik geen vrijwilligerswerk aan die ook 's nachts inzet vereist.

Terwijl ik dit zit neer te pennen, schiet er weer iets door mijn hoofd en dat zijn dan weer organisaties die ik misschien kan contacteren als het zelf niet lukt.

Toen ik het gisteren Winnie vertelde, werd hij wel even kwaad zeg: hij vond dat meneer zijn best niet gedaan had. Maar ik denk verder, ik heb geen zin om me heel erg druk te maken, al wil ik het wel kwijt.

Deze morgen ben ik weer naar de zen gegaan en met al die gedachten enzo weer. Ik had het gevoel dat ik kon kijken naar dat alles en er kwam een soort rust over mij. Daar ben ik dan blij om, want uiteindelijk is dat de grond waarop je staat.

13:06 Gepost door Wopi in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vrijwilligeren |  Facebook |

Commentaren

ik ben ook wel verward met die vernieuwing van skynet met name de blogs: deze keer vindt ik het een achteruitgang in plaats van een vooruitgang

tja, wat de ene vindt dat de andere te veel hooi op de vork neemt vindt de andere niet, enkel de persoon in kwestie kan het weten (of juist niet? :-) hehehe )

Gepost door: watje | 18-08-10

hehe Watje, je bent al net als ik met je vragen en twijfels. En ondanks dat is het alleen ik die het kan weten: gelukkig hebben we onszelf nog :)

Gepost door: Wopi | 18-08-10

eerlijk gezegd wordt ik onrustig als ik deze tekst zo lees. Er zit zoveel gejaagdheid in de woorden...zinnen. Ben zelf " de kracht van het NU" aan het lezen van Eckhart Tolle en het lezen van je tekst voelt alsof het er haaks tegenover staat...steeds maar vluchten en vooruit zonder te genieten van het Nu zoals het is, zonder meer

prettig weekend om één of andere reden is mijn account geblokkeerd en kan ik niks meer posten
Had ook een gezellige tijd in Friesland twee dagen met één overnachting leken wel een week zoveel indrukken en genot. Tja kan het nu niet delen want skynet werkt weer niet voor de zoveelste keer

Gepost door: life angel | 20-08-10

De commentaren zijn gesloten.