22-03-10

Tijd

 

Blijft een vreemd fenomeen.

Ik kwam deze middag thuis van het boetseren en ik dacht dat ik pas om half drie die afspraak had. Enfin, ik had beter kunnen weten. Om twee uur keek ik op mijn klok  en vroeg ik me af of die afspraak wel degelijk om half drie was. En dus zou ik al veel te laat zijn. Bibi gaat kijken in haar agenda: in grote letter 13h30.

Ai, wat nu? Ik had geen mobiel nummer van haar. Bovendien zou ze het onbeschoft vinden. Hoe zou je zelf zijn? Een half uur te laat is gewoon veel te laat.

Ik dacht even na. Ik zou nog een medewerkster kunnen bellen. Ik had haar nummer en ik kon de dame in kwestie dan proberen te bereiken om mij te verontschuldigen. Maar... ik dacht even aan de voice-mail. En ja hoor... drie telefoontjes van haar medewerkster en dan zijzelf. Ik dacht bij mezelf: ai, bibi is moeilijk bereikbaar. Ik had vandaag ook nog eens mijn mobiel heel laat opengezet.

Ik hoorde haar zeggen dat ze niet aan een bespreking kon ontkomen en dat ze hoopte dat ik haar late berichtje nog zou ontvangen. Ik weet niet hoe laat ze gebeld heeft, maar er viel een pak van mijn hart. Niemand nodeloos doen wachten was voor bibi al een hele opluchting. En ze ging zelf nog eens terugbellen. Dan vraag ik wel haar nummer, in case of...

Dus een rustige namiddag.

Ik even het boekje van Christine De Vries zitten doornemen 'ruimte scheppen voor een nieuw begin'. Daar probeer ik elke dag een stukje tekst in te schrijven naar aanleiding van een citaat. Door uit die teksten trefwoorden te halen en dan de belangrijke in een elfje of een rondelle te gebruiken, vond ik wel leuk.

Nu dacht ik die eens te herlezen en ik kreeg zin om er nog wat aan te sleutelen, zelfs stukjes te veranderen, tot het goed voelde.

Dat heeft me deugd gedaan.

Daarna nog even de kast in de hobbykamer opgeruimd. T'is nog niet klaar maar ik heb al meer overzicht en heb ook wat dingen weggegooid.

Tegen dan was het al tijd om te beginnen met koken.

 


stilleven keuken 2

 

21:02 Gepost door Wopi in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: afspraken, verstrooid, voice mail |  Facebook |

Commentaren

Sèg Wopi, zo ga je weinig tijd overhouden zunne! ;-)

groetjes

ps: Uw reactie deed me lachen...had die zeker niet van jou verwacht :-)

Gepost door: maike | 22-03-10

... Tijd is zoveel meer dan een uurwerk ...

Gepost door: Uvi & DkA | 23-03-10

ja soms is de tijd ons de snel

Gepost door: daemske | 23-03-10

De commentaren zijn gesloten.