12-03-10

Hardlopen en wijsheid

Ik ben donderdag zoals altijd gaan joggen. En het was weer intervaltraining. Ik moet og echt op tempo leren lopen en vooral niet te snel willen gaan. :)

Donderdag is het op de looptraining tamelijk rustig qua aantal deelnemers. En het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik wat aanspraak kreeg. Die dag leek er wel een goede sfeer te hangen en ook M. was er. Zij was eigenlijk begonnen met joggen tesamen met mij vanaf point zero. Het enige verschil is dat ik al zo verschillende 'van nul af aan' heb doorgemaakt. ofwel door hardnekkige blessures en dan uiteindelijk door mijn oogperikelen.

Maar ik ben al sinds maart terug begonnen en ik zit nu op een duurlooptijd van ongeveer 60 minuten. Ik merk nu wel dat de vroegere loopervaring wel weer terugkomt en dat geeft me een goed gevoel.

Na het joggen blijven we dan meestal nog wat hangen met een kopje thee of koffie. En deze keer hebben we allebei verteld dat we slechtziend zijn maar toch nog joggen. :) En dan zei die dame die bij ons zat zoiets speciaals hé. Als je je goed voelt, wil dat niet zeggen dat je je op een roze wolk bevindt waar alles goed is. Het kan zelfs zijn dat je serieuze tegenslagen hebt, boos of verdrietig bent. Als je maar het gevoel hebt dat er een weg is voor jou en dat je er wel uitkomt. Ik vind dat ze helemaal gelijk heeft.

Ook was ze het er mee eens dat we beiden nooit onze slechtziendheid gaan accepteren: ik ga het nooit als 'ok, t'is goed' ervaren of me erbij neerleggen maar ik ga er wel mee om en ik ervaar nu en dan frustratie of teleurstelling. En dat hoort er nu eenmaal wel bij. Dat is ook het leven. Genieten, vreugde maar ook de minder plezante gevoelens.

Vandaag is deze uitspraak me nog bijgebleven en zal ik er nog vaak aan terug denken.

18:59 Gepost door Wopi in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: het leven, omgaan met, slechtziendheid |  Facebook |

Commentaren

Wat een mooie blog met al die poezemientjes.
Leuk dat je gaat joggen, net als ik.
En dat je je niet laat doen doen de slechtziendheid. Ik wens je een leuk weekend toe !

Gepost door: maaike | 12-03-10

wijsheden komen soms totaal onverwacht
en uit onverwachte hoek op je pad...
Dit is er ééntje!
Prettig weekend :-)

Gepost door: wim22 | 12-03-10

ja de wijzheid komt als je het niet verwacht

Gepost door: daemske | 13-03-10

Ach, het is ook zo moeilijk om met een beperking te leven hè Wopi, maar er leren mee omgaan is al een hele grote stap en de frustraties die soms de kop opsteken nemen we er maar bij. Ik denk soms zelfs dat een frustratie op z'n tijd dient om stoom af te blazen...tenminste als je die frustratie niet opkropt! :-)

groetjes

Gepost door: maike | 13-03-10

hallo wopi, 'k Vind het mooi wat je schrijft! Ik heb er iets over vermeld in mijn blogje. Ja ook ik vind dat je maar écht gelukkig kunt zijn, als je pijn en verdriet hun plaatsje kunt geven in je leven. 'k Heb er nog over gelezen in het boek dat ik nu uit heb van Timothy Radcliffe en ook hij zegt iets in die aard.
Fijn weekend nog en lieve groetjes.

Gepost door: pelgrimpje | 14-03-10

De commentaren zijn gesloten.