16-02-10

Zazen

2laurenscollage400h


 

Vandaag stond in het teken van zen. Ik ben eigenlijk wel blij dat ik het aangedurfd heb om een hele dag te mediteren in de dojo. Ik zag er een beetje tegenop omdat ik er niet zoveel mensen ken. En je weet ook niet hoe dat gaat in de pauze.

Aan de andere kant is het een goede voorbereiding voor een zen-weekend die ik ergens in juni ga doen. Achteraf gezien ben ik dan wel blij dat ik geweest ben, want je leert wel bij (is het niet door de rede, dan wel door de ervaring)

Ik vond het ook wel eens een goede afwisseling tussen al de cursussen die ik nu volg en omdat we nu toch een week 'vakantie' hebben (carnaval) gaan er veel cursussen niet door maar wil ik het wel beschouwen als een gewone week.

Winnie gaat trouwens ook gewoon werken en ik wil dan ook voor mezelf mijn structuur hebben in de dag. Dus heb ik buiten vandaag, de rest van de dagen wel dingen gepland.

 


Gisteren zijn we nog met Jill en Duman naar de dierenarts geweest voor hun jaarlijkse inenting. Ze zijn alletwee in goede gezondheid maar alletwee toch iets te dik. Dus die 5,5 kg van Duman, daar mag toch nog iets van af. We mogen ze wat minder eten geven. Dat heb je als je binnenkatten hebt.

 

 


 

 

22:12 Gepost door Wopi in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: katten, zen |  Facebook |

Commentaren

Voor degenen voor wie meditatie goed is, denk ik dat zo'n dag of weekend zen heel veel deugd kan doen. Ik merk dat je je blogje een nieuw begin geeft, misschien krijgt het ook een andere wending. Ik ben eens benieuwd en blijf je volgen! Ik ben ook eens gaan piepen op jouw blogje "ZieZen" en vond hem ook wel heel mooi. Ik weet alleen niet of mijn e-mailadres, dat ik verplicht moet invullen, voor iedereen zichtbaar wordt als ik een reactie invoeg.
Alvast veel succes met alwat je nog zult ondernemen!
Lieve groetjes.

Gepost door: pelgrimpje | 16-02-10

Als je je goed voelt bij zen, is zen een ideale manier om te ontspannen...denk ik.

groetjes

Gepost door: maike | 16-02-10

hey wopi het lijkt weer in orde nu...je kan alles weer zien

grtjs

Gepost door: life angel | 17-02-10

@ pelgrimpje voor die wordpress blogs vul ik altijd een hotmail adres in, maar je ziet het niet staan. Maar anders zou ik ook mijn naam erop moeten zetten en dat doe ik niet.

Gepost door: Wopi | 17-02-10

De poezen op dieet dus. Onze katten zijn ook binnenkatten, gelukkig hebben ze geen last van overgewicht. Aan die kwaal lijd ik alleen ;-)
Over Zen weet ik niet veel, maar als je er je goed bij voelt, zeker van genieten !

Gepost door: Mamapippa | 17-02-10

ha ik heb het door hoor, je zijteksten worden pas zichtbaar als je op reacties drukt anders blijven de zijkanten zwart en zie je geen linken

grtjs

Gepost door: life angel | 17-02-10

Ik heb even rondgekeken op je andere blogs.
Die speksteen blijft me boeien, daar moet ik misschien zelf eens wat mee gaan doen.
Ook het rode kleibeeld sprak me erg aan.
Ik wens je succes met al je activiteiten,
naar mijn gevoel ben je goed bezig :-)
Groetjes.

Gepost door: wim22 | 17-02-10

De commentaren zijn gesloten.