31-01-10

zondag

Vannacht heb ik niet zo goed geslapen door de kaakpijn. Die lijkt te verergeren en daar stel ik me dan wel vragen bij. Extra ibuprofen genomen, neusspray gebruikt. Ik heb de indruk dat mijn sinus opspeelt door die getrokken verstandskies. Tijdens de dag viel het dan weer mee.

We zijn nog even gaan wandelen in Weurt. En daarna zijn we nog naar een muziekfilm gaan kijken 'Latcho Drom': muziek van de zigeuners. Via India, Egypte, Turkije, Oost-Europa, Spanje. Er zaten mooie stukken tussen en mooie sfeerbeelden. Maar ook de pijn van een verworpen volk die zijn/haar ellende zingt.Ik heb nu en dan eens een traantje moeten wegpinken.

 


weurt 021

 


weurt 023

 


weurt 024

 


weurt 026

 


 

Die elektriciteitscentrale zien we van bij ons thuis ook. Ik vind het een absurde combinatie met die kerk.

 


weurt 037

 

20:29 Gepost door Wopi in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: zon, film, sneeuw, wandelen, weurt, latcho drom |  Facebook |

30-01-10

Weer sneeuw

Deze morgen was het wit: ik verschoot er lichtelijk van. Weer sneeuw, een mooi laagje. Ik stond op en ik dacht 'oh ja, ik zal wel foto's trekken van onze enorme achtertuin' haha, we hadden nog een bewolkte lucht met een mager zonnetje, maar 's morgens is dat soms wel speciaal licht.

Ik heb heel veel aan ochtendlicht: deze morgen toen ik met mijn speksteentje bezig was, dacht ik nog' goh, ik kan er bijna alles in zien, ongelooflijk'. Door daglicht er op te laten schijne, zie ik zoveel meer. Zet er een TL-buis op en t'is om zeep.

Hier volgen dus een paar fotookes van onze grote achtertuin momenteel. En deze avond heb ik nog een foto genomen van de achterkant van ons huis. Ik vind die ruimte geweldig.

 


sloop 8

 


sloop 9

 


sloop 10

 

21:31 Gepost door Wopi in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: licht, sneeuw, sloop |  Facebook |

29-01-10

rond het huis

Nog altijd gaan de werkzaamheden door rond het huis. Iedere dag komen ze met kranen rond een uur of 7 of zelfs vroeger duchtig slopen.

Ik heb een paar foto's genomen door het raam. En ik zag dat de lucht er toen wel speciaal uitzag.Ik vind de foto's nu niet echt bijzonder maar door de kleuren zien ze er wel mysterieus uit.

 


sloop 4

 


sloop5

 


sloop6 raar licht

 


sloop7 na


Dit was de volgende dag. Het hele gebouw is gesloopd. Maar ze hebben nog niet gedaan hoor.

 

23:17 Gepost door Wopi in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: rond het huis |  Facebook |

28-01-10

Donderdag

Ik heb het lopen vandaag gemist... Ik ben deze morgen naar de zendojo geweest: effe eruit.

Ik ben ook nog wat boodschapjes gaan doen. Maar voor de rest vond ik het een lome dag.

Ik probeerde een boek te lezen van Alain de Boton 'De troost van de filosofie'. Ik heb het in luisterversie en ik viel in slaap met het boek op mijn hoofd. Ik vind het niet zo heel interessant, terwijl het begin me wel aanstond. Ik lees het boek voor de cursus van volgende week over 'levenskunst': ik hoop dat ik wat meer interessantere thema's ga horen en soms kan het zijn dat de eerste keer een boek gewoon ontoegankelijk is. Maar het kan ook zijn dat het gewoon niet interessant is. We zien het wel.

Enfin ik viel in slaap, maar ik werd wakkergebeld door de facteur. Die had nogal wat post mee.

Onder andere een boek dat ik besteld had: 'dagboek als spiegel' van Christine De Vries.

En een cd-rom om mijn vergrotingssoftware van op afstand op orde te stellen. Ik ga daar morgen eens naartoe bellen. Ik weet niet of het gaat lukken. Als het aan geen kanten lukt, dan gaan we moeten formatteren vrees ik maar eerst moet ik back-uppen dan. We zien dat wel.

Omdat mijn kaak nu gezwollen zit, ben ik vanavond niet naar het koor gegaan. Ik kan trouwens mijn mond ook niet helemaal goed opendoen. Vanavond ben ik dan met Winnie naar 't stad gegaan.

T'is koopavond op donderdag en het deed deugd om nog eens naar buiten te gaan. We zijn nog naar een boekenwinkeltje geweest en ja hoor: ik heb daar nog één en ander gevonden:

'Zitten.De praktijk van zen' - Nico Tydeman

'Vliegen op de rijst' - Hans Reddingius

Het gekke is als ik over deze dag denk, dat het nog meeviel, dat ik wel nog vanalles gedaan heb.

Nog een leuk citaatje vond ik op de kinderpostzegels:

'Iets saais wordt soms heel mooi als je het andersom bekijkt'

Is wel van toepassing op deze dag.

 

22:06 Gepost door Wopi in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: boeken, slaap, zen |  Facebook |

schrijven

Ik ga deelnemen aan een cursus autobiografisch schrijven.

Ik had al een mailtje gestuurd naar de lesgeefster om te informeren hoe de lessen gegeven worden en of ik met een laptop zou kunnen werken.

Dat was geen probleem, ik kreeg een hele positieve mail terug.

Pas kreeg ik weer een mail en dit om te zeggen dat er nog een cursist is met een laptop die een motorische beperking heeft. Dan stelt me ook wel al gerust.

Ik heb er al een tijdje zitten over nadenken of ik dat wel zo doen maar ik voel nu dat het de moeite waard zal zijn. Ik heb voor mezelf voldoende veiligheid gecreëerd om naar die cursus te gaan en daar ben ik blij om dat dit dan van twee kanten komt.

 

 

10:15 Gepost door Wopi in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: schrijven, veiligheid, slechtziendheid |  Facebook |

27-01-10

kies

Vandaag moest ik vroeg naar het ziekenhuis: ik moest één verstandskies er laten uithalen. Die was er nooit goed doorgekomen en die zat nog onder het tandvlees. Enfin hij moest eruit omdat mijn andere kiezen dan ook niet goed te controleren waren.

Die operatieve ingreep valt wel mee, het is alleen gek als ze daar beginnen te naaien met die draad. Ik heb ook geen ernstig gekraak gehoord in mijn mond, dus alles staat er nog.

Maar ik heb wel een opening naar de sinusholte en da's niet zo fijn. Dat houdt in dat ik tien dagen mijn neus niet mag snuiten. Ik kon mijn oren niet geloven, toen ik dat hoorde. Al goed dat ik geen valling heb. Maar ik mag de eerste tien dagen ook niet joggen. tju toch. En ook geen zware dingen heffen.

Ik was eigenlijk van plan om volgende week de houten vloer van de woonkamer in te olieën maar dat gaat nu niet door: daarvoor moet ik zetels verzetten en ook al doe je het met twee, dan nog hé.

Het kan allemaal wel wachten hoor, maar ik heb geen zittend gat.

 

Gisterenavond zijn Winnie en ik naar het Loo Erf geweest (waar ik gerevalideerd heb). We waren uitgenodigd op een afscheidsfeestje van M. Dat was wel leuk. Hij is blij dat het erop zit. Ik ben blij dat ik daar niet meer zit hoor, want ik kan nu eindelijk mijn draai vinden in Nijmegen en anders is het alsof je heel de tijd 'onderweg' bent. Ik ben wel blij dat ik daar toch enkele mensen heb leren kennen met wie ik nog contact ga hebben.

 

13:37 Gepost door Wopi in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: verstandskies, sinusholte, niet snuiten |  Facebook |

24-01-10

Natuurlijk ook gelopen

Deze morgen lag er hier een heel dunne laag sneeuw met de nadruk op dun. Het hoeft niet meer van mij!

In het bos was het gelukkig niet meer glad en we hebben een duurloopje gedaan van ongeveer 65 minuten met een gemiddeld tempo van 9,6 km/u. In het begin liepen we iets trager en naar de helft toe, begon het tempo hoger te worden. Voor mijn doen een normale gang van zaken. We lopen goed, zonder -voorlopig- klachten. Ik loop nu in dezelfde groep als Winnie.

De trainer is wel iemand die met iedereen een praatje doet en hij weet ook dat ik slechter zie. Ik merk wel dat ik een zekere behendigheid ontwikkel in het opsporen van 'stronkjes', 'paaltjes' en goed dat dit ook wel geroepen wordt. Zo hoor je plots 'wortels', ik moest toch even lachen. Maar t'is een feit, ik moet me daarop wel concentreren, niet heel de weg is het zo. Ik denk dat dit op den duur een soort automatisme wordt. De trainer kent ook de paadjes in het bos.

Ik vond het heel fijn om te horen dat ik wel goed loop (ik heb het dan niet zozeer over de snelheid maar over loophouding).

Volgende week zal er niet veel van in huis komen van trainen. Ik moet mijn verstandskies er laten uithalen: t'is er maar één, maar toch: ze moeten de boel wel helemaal openhalen. En dan is sporten toch niet echt aangewezen na zo een operatie. Voor volgende week zondag zal ik wel zien hoe ik me voel maar ik heb het wel afgeleerd om eigenwijs te doen met het lopen.

Deze week zijn we ook gestart met lijstjes maken: lijstjes voor de week: wat staat er op het menu; klussenlijst: wat gaan we doen van klussen. Met dit laatste proberen we toch iedere week een paar zaken te doen. Zeker omdat Winnie soms dingen uitstelt omdat hij er tegen opziet. Maar als we het in stukjes doen, gaan we wel vooruit. Bovendien stimuleert mij dit dan ook om dingen in huis aan te pakken. En ga ik ook niet denken dat ik het kluswerk moet laten liggen omdat Winnie fulltime werkt want da's dan ook weer zoiets: je wilt niet iemand opjagen die al heel de week werkt.

 

17:56 Gepost door Wopi in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: joggen, lijstjes, structuur, sporten |  Facebook |